Chernel István Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
Fekete István Tagiskolája, 
ZichyújfaluF ő o l d a l
Falunkról
Iskolánkról
Faliújság
Osztálykönyv
Dokumentumok
Régi Pályázatok
G a l é r i a
K a p c s o l a t
K önyvtár
Zichyújfalui TanodaII.
EFOP-3.3.1-15 

Zichyújfalui Tanoda  II.

A kedvezményezett neve: SZABAD TÉR EGYESÜLET                  info                                                                                                             Kattintson a kis képre!
A projekt címe: ZICHYÚJFALUI TANODA II.
EFOP-3.3.1-15-2015-00693

A szerződött támogatás összege: 30 MILLIÓ FORINT
100%-ban finanszírozott vissza nem térítendő támogatás

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. JANUÁR 31.A projekt rövid bemutatása:

                                                    

tanodalogo1tanodalogo2                                                                              tanodalogo3

Zichyújfalui Tanoda II.

 
Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) által meghirdetett EFOP-3.3.1-15 „Tanoda programok támogatása” című pályázat megvalósítását megkezdtük.

Tanodánk célja a hátrányos helyzetű gyermekek társadalmi integrációjának segítése, iskolai sikerességük növelése, a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése, ezáltal a munkaerő-piaci lehetőségeik szélesítése. Mindezen célok érdekében egyéni és kiscsoportos foglalkozások keretében fejlesztjük a gyermekeket hétköznap délutánonként családias, szerető környezetet biztosítva számukra, illetve szabadidős foglalkozásokat, táborokat szervezünk, ahol a gyermekek szemléletének tágítása és a sokszínű szabadidős tevékenységen keresztül a személyiségfejlesztés a cél. Célul tűztük ki, hogy a bevont diákok számára egyéni igényeknek megfelelően szociális, kulturális és lelki segítséget nyújtsunk, képességeik szerint továbbfejlesszük készségeiket, kompetenciáikat, pozitív élet-pályaút kijelölésre és megtartásra ösztökéljük, élménydús programokban részesítsük őket és így a szülők aktív bevonásával közvetetten családi hátterükre is pozitív kihatással legyünk. Célunk az Utak és Esélyek Tanoda, Zichyújfalu program folytatása, a második ciklusban a már bevont diákok fejlesztésének folytatása, illetve további diákok beemelése a projektmegvalósításba. Mindezzel a végzettség nélküli iskolaelhagyás, köznevelési rendszerből való lemorzsolódás, igazolatlan órák számának csökkentésére szeretnénk hatni elsősorban.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. január 31.


Az alábbiakban a programban már megvalósult néhány eseményt emelünk ki tanodásaink hétköznapjaiból:

Tanodanyitó ünnepség

 2018. március 27-én ünnepélyesen megnyitottuk a tanodát szülők, meghívott vendégek és a tanodások jelenlétében. Rideg Jánosné, a Fekete István Tagiskola intézményvezetője köszöntötte a résztvevőket, és elmondta, mit jelent az iskola életében a tanoda. A  gyerekek jelenete következett, A tavasz kendője címmel. Lábadi Zoltán szakmai vezető Hungarikum a nevelésben: a tanodák múltja, jelene és jövője címmel tartott előadást. Tekerné Izafé Anikó tanodavezető a tanodáról, mint közösségi színtérről beszélt. Zárásként a gyerekek mezőföldi táncokat adtak elő. A program megvendégeléssel zárult.

                                                                                                                      Tekerné Izafé Anikó 

Kirándulás Székesfehérvárra

 
2018. április 17-én a tanodások mozilátogatáson vettek részt.

Vonatpótló autóbusszal Székesfehérvárra utaztunk. Indulás előtt beszélgettünk a gyermekekkel az utazás, mozilágotatás, városi közlekedés szabályairól, illemeiről. A Nyúl Péter című előadás előtt lehetőség adódott egy rövid belvárosi sétára és uzsonna elfogyasztására. A film minden gyermeknek tetszett, a hazafelé úton vidám hangulatú beszélgetés keretében felelevenítettük a legemlékezetesebb, leghumorosabb részleteket. Jó hangulatú és tanulságos délután volt.

                                                                                                          Lászlóné Horváth Anikó

Szeretnél rendőr lenni?


2018. május 15-én a tanodások pályaorientációs foglalkozáson vettek részt. Vendégeink is érkeztek: a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai. A foglalkozás játékos tevékenységekkel indult. Ezután egy rövidfilmet néztek meg a gyerekek a rendőrség munkájáról. Az iskolarendőr segítségével a legfontosabb közlekedési táblákat ismerhették fel IKT eszközzel, melyet a szakember magyarázata is kísért. Nagyon nagy sikert aratott a tanodás gyerekek körében, hogy megismerhették és felpróbálhatták a CPE felszerelést, és megszólaltathatták a szolgálati jármű hangjelzéseit is. A gyerekek aktívan és nagy lelkesedéssel vettek részt a programon.

                                                                                                                                Rideg Jánosné

Nyári tábor

2018. július 3-5. között három szép napot töltöttek tanodás gyermekeink és pedagógusaink Balatonszárszón, a Lepkeház Gyermeküdülőben.

Első nap megismerkedtünk a községgel, a Balaton-parttal, fürödtünk az üdülő medencéjében. Vacsora után az egy szobában lakó gyermekek csoportokat alkottak, majd a nap értékelése után élményeiket csoportnaplóba jegyezték.

Második nap meglátogattuk a József Attila emlékházat, fürödtünk a Balatonban, majd ebéd után biciklitúrára indultunk. A cél Balatonboglár volt, ahol felmentünk a Gömb kilátóra, és lesiklottunk a bob-pályán.

Harmadik nap megnéztük a József Attila emlékművet, majd hajóval Tihanyba utaztunk, ahol a városnéző kisvonat a Belső-tóhoz vitt bennünket. Az ürgemezőn megebédeltünk, felmentünk a Gejzír-kúpokhoz, elsétáltunk az Apátsághoz, és fagyizással zártuk a napot.

Felejthetetlen élményekben volt részünk.

                                                                                                                       Tekerné Izafé Anikó 
 
Chernel István Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Fekete István Tagiskolája

8112 Zichyújfalu, Iskola u. 6.    Telefon és fax: 22 / 358 282     E-mail: zichysuli1502@gmail.com     Web: www.feketei-zu.sulinet.hu